Bestil din farveprøve her!

Træ eller fibercement: Hvad er bedst?

Når det er tid til at udskifte dit hjems udvendige facadebeklædning, er det meget populært i Danmark enten at vælge facadebeklædning i fibercement eller facadebeklædning i træ. Mens træ muligvis er det mest traditionelle produkt, er fibercement et langt mere holdbart og trygt valg. 

Læs videre her og få mere at om fordelene og egenskaberne ved de to materialer - og på denne baggrund træffe en kvalificeret beslutning for det rette facadevalg for netop dig og din familie.

Vi vurderer følgende krav er vigtige elementer at overveje når man som forbruger skal vælge den rigtige facadebeklædning:

  • Vedligeholdelse og holdbarhed
  • Designæstetik
  • Nem montage
  • ​Sikkerhedsegenskaber: Navnlig beklædningen ubrandbare karakter
  • Pris - både købspris samt vedligholdespris

Æstetik: Hvilken type facadebeklædning ser bedst ud?

Træbeklædning skal vedligeholdes med maling, olier eller anden overfladebehandling. Den kan endda også efterlades ubehandlet for et helt naturligt udseende. Planker kan leveres i flere forskellige typer for at opnå forskelligt udseeende. Dette giver mulighed for både traditionel eller moderne designæstetik. 

Med en Hardie® facadebeklæding i fibercement får du en facade, som kræver minimalt vedlighold og inden malerarbejde. Designmæssigt får du en løsning, som udstråler eksklusivitet og styrke. Endvidere har du et væld af muligheder i form af montagen, da Hardie Plank kan monteres vertikalt, horisotal og som klink-, 1 på 2- eller fer- og not montage.


Med en unik kombination af cellulosefibre og cementmateriale, leveres fibercementbeklædning i lange, formstabile planker. James Hardie®'s fibercement fås i et bredt udvalg af 21 holdbare farver – og to forskellige strukturer fra en moderne glat overflade til en mere rustik overflade med meget naturtro cedertræsstruktur.

Fibercement tager sig rigtig godt ud med det flotte cedertræsmønster - det er yderst naturtro i sit udseende.  Fibercement kan naturligvis ikke erstatte en naturlig umalet træoverflade. Men hvis du undersøger en Hardie
® Plank meget nøje,  så vil du bemærke, at du kommer meget tæt på rigtig cedertræ.


Så hvad angår æstetik, bør dit valg af materiale virkelig ende med det udseende, du ønsker at opnå. Har du dit hjerte låst på naturligt, ubehandlet, umalet træ? Hvis det er tilfældet, så kan fibercement nok ikke erstatte det. Men hvis du er på udkig efter et smuk, eksklusivt  og naturtro produkt med cedertræsstruktur, som giver dig minimalt med vedlighedhold i kombination med farver, som holder i årvis, så er en fibercement facadebeklædning fra James Hardie det rette valg for dig.

 

Montage: Hvilken er den hurtigste og den nemmeste metode?

De to typer af facadebeklædning kan benyttes til facade i en ventileret konstruktion.  Facadebeklædningen har den funktion at beskytte bygningen/konstruktionen mod de værste elementer som værende regn, frost og vind.   


Typisk er huse bygget med enten træramme eller blokkonstruktion, og typisk er tætningslister mekanisk fastgjort med enten med søm, skruer eller clips til trælister over understrukturen. Beklædningen gør det muligt for regnvand at gennemtrænge systemet, men ventileres for at tørre ud efter ugunstige vejrforhold.

Installationen af fibercement er hurtigere og let i montageprocessen. Fibercement er et formstabil materiale og ikke ligesom det organiske materiale træ, som kan vrides dreje sig, og derfor ofte kræver tilpasning. 

Montering af Hardie® facadebeklædning kan gøres endnu mere enkle og mere effektiv ved hjælp af et specialværktøj. Vores gecko-målerværktøj gør det muligt blot at være en person til montage.  

Vedligeholdelse og holdbarhed: Hvor længe kan jeg forvente, at min facadebeklædning holder?

Træbeklædning kan holde i mange år. Især er cedertræ er en meget holdbar træsort, der faktisk modstår råd og skadedyr langt bedre end andre træsorter.

Med træ er det vigtigste at minimere eksponeringen for fugt, som kan forårsage råd. Det betyder, at du skal vedligeholde et overfladelag af maling for at forsegle træet mod udefrakommende faktorer. Malet træ skal vedligeholdes og males igen cirka hvert 5. år.  Det er vigtigt at vedligeholde træbeklædningen, da fugtbevægelsen kan få malingen til at revne og skalle af, hvilket fører til forringelse af plankerne nedenunder.

Fibercement fra James Hardie kræver meget begrænset vedligehold, og kræver kun (hvis nødvendigt) en tur med vandslangen og sæbevand. ColorPlus™-teknologiens overflade på Hardie® facadebeklædning gør, at den ikke vil revne, skalle eller krakelere i mere end 15 år, og selve vejrpladen er BBA-certificeret.

Fibercementen fra James Hardie er også ekstremt holdbart. På grund af cementindholdet og vores unikke ColourPlus Teknologi er den uigennemtrængeligt for skadedyr og utøj. Den er modstandsdygtig over for forrådnelse, den er målfast og vrider og drejer sig ikke. Fibercementen kan modstå ekstreme vejrforhold, herunder regn, sne, hagl, varm sol og endda orkanvinde.

Hvorfor fibercement?

De gode egenskaber i vores fibercementprodukter gør, at de er de foretrukne produkter med lavt vedligehold til facader hos håndværkere, arkitekter og husejere. Hardie® fibercementprodukter er tynde og dermed i “letvægtsklassen”, men er alligevel stærke og nemme at montere i forhold til gængse byggematerialer til facader. Det sikrer, at dit byggeri skrider hurtigere frem – uden komplikationer og fordyrende ekstraløsninger.
  • Udseende der ikke falmer
  • Krymper ikke, revner ikke
  • Letvægtsprodukter for en nem montage
  • Tager hensyn til miljøet
  • Kræver kun minimalt vedligehold
×

Bestil din personlige farveprøve i dag

Udforsk den nye Hardie® VL Planks stilrene design og eksklusive V-samling, der gør montagen nemmere. Se farverne med dine egne øjne og mærk materialet i dine hænder.
Bestil farveprøve her!
×