HardiePlank®: Lidt pionér har man vel lov at være

HardiePlank®: Lidt pionér har man vel lov at være

17-08-2017
På en meget stejl vej i Vejle med fri udsigt til havnens liv, ligger denne smukke villa opført i 2010. Villaen på 240 m2 er udelukkende opført med hvide HardiePlank® facadebrædder og
matchende hvidt HardieTrim® afslutningsprofiler.
 

Projektet i korte træk

  • Navn: Dornsvej
  • Sted: Vejle
  • Type: Privat bolig bygget på 240 m2
  • Produkt: HardiePlank® facadebrædder i farven hvid
  • Opført: 2010
  • Bygherre: Familien Van den Berg


”Vi var faktisk nogle af de første der byggede et hus komplet med Hardie, og mange nysgerrige blikke fulgte derfor byggefasen” siger bygherren André Van den Berg. ”Lavt vedligehold var et krav fra os og valget faldt på HardiePlank® produktet, samt matchende HardieTrim® afslutningsprofiler i fibercement til alle hjørner og omkring vinduerne”. ”Vi benyttede også HardieTrim® afslutningsprofiler monteret lodret på facaden for at lave samlingerne så disse ikke bemærkes.”

Håndværkere skal vænne sig til at et letvægts materiale i fibercement ikke er det samme som tilsvarende i træ der minimum er dobbelt så tykt og dermed vejer dobbelt så meget, Fibercement planker skal håndteres mere forsigtigt, til gengæld skal man vægtmæssigt kun løfte ca. halvdelen, hvilket på et hus som dette svarer til 2,4 tons mindre at bære rundt på i byggefasen.
”Vi vedligeholder huset én gang pr. år med vand og sæbe, thats it! ”Ofte er det en familie event for alle der tager 5-6 timer og hvem tar skade af en
smule vand på en varm sommerdag?”.
I James Hardie’s montageanvisning er dette faktisk den bedste form for vedligehold og man undgår derfor at støv/snavs sætter sig på facaden og dermed giver grobund for algevækst i disse støvpartikler.
”Faktisk har vi efterfølgende set en del huse i området enten renoveret eller nybyggede med HardiePlank® facadebrædder, jeg tror det spreder sig” slutter André Van den Berg.

 

HardiePlank® facadebrædder fås i 21 standard farver, men specielt 3 farver skiller sig ud på det danske marked. Det er hvid, sort og lysgrå. I de seneste år er sort den mest solgte farve, men dette kan skifte igen om 2-3 år til hvid. Danskernes lyst til stærke/markante farver er ikke stor som fx i Australien eller England, hvor ”New England” designet er på fremmarch og hvor boligområder med mange blandede farver skyder op.
×