Bestil din farveprøve her!

Hardie® Plank: TREND: Vi gider ikke vedligeholdelse af sommerhuset, men vil ha´ fri når vi har fri!

Hardie® Plank: TREND: Vi gider ikke vedligeholdelse af sommerhuset, men vil ha´ fri når vi har fri!

20-10-2017

 
Vores hverdag er efterhånden blevet så tidspresset, at reparation og maling af træværket på sommerhuset står langt nede på to-do-listen. Vi vil hellere bruge vores kostbare fritid på gåture og hygge foran brændeovnen. Derfor vælger mange i stigende grad vedligeholdelsesfrie byggematerialer, som ”passer sig selv” uden at skulle males og repareres.

Kender du følelsen af, at sommerhuset er gået hen og blevet endnu en arbejdsplads, hvor rigtig mange timer går med uendelig vedligeholdelse af huset? Den oplevelse er der desværre mange sommerhusejere, der kan nikke genkendende til. En af dem er Henrik Agesen, som har haft mange forskellige sommerhuse over de sidste 25 år. Nu ejer han et sommerhus på Vestkysten i Nordjylland sammen med tre andre familier. De var alle sammen enige om, at vedligeholdelse af huset skulle bringes til et absolut minimum:

Henrik Agesen og de andre medejere tog derfor en drastisk beslutning om at skifte så meget som muligt af husets træværk, både udvendigt og indvendigt, ud med vedligeholdelsesfrie byggematerialer. Det største udskiftningsprojekt var husets træfacade, som blev skiftet ud med Hardie® Plank facadebrædder fra firmaet James Hardie. Disse planker har den fordel, at de til forveksling ligner træ, men er produceret i uorganisk fibercement. Det gør materialet meget hårdført og vejrbestandigt selv i de hårdt udsatte miljøer ved kysten. Plankerne hverken revner eller rådner, og malingen skaller ikke af. Derfor kræver de kun minimal vedligeholdelse i form af vand og sæbe gennem deres lange levetid.
 

Del af større samfundstrend at tiden er for kostbar til at bruges på renovering og vedligehold

Ønsket om mindre vedligeholdelse er ikke kun stort hos sommerhusejere som Henrik Agesen, men er del af en større trend blandt de danske boligejere generelt: Man ønsker ikke længere at bruge en masse fritid på at slibe, male og reparere sit hus, og derfor bevæger byggetrenden sig klart imod materialer, der ”passer sig selv” og kræver mindst muligt af boligejeren. Sådan lyder det fra producenten James Hardie, som i disse år oplever rekordstort salg af Hardie® Plank facadebrædder som Henrik Agesen har brugt på sit sommerhus.

Han regner bestemt ikke med, at efterspørgslen bliver mindre. Tværtimod så vil den stige meget mere i fremtiden som et resultat af, hvordan vi prioriterer vores fritidsaktiviteter i dag.
 

Et malingsfrit sommerhus hvor du kan holde fri når du har fri!

Udover at montere Hardie® Plank facadebrædder på sommerhusets facade valgte Henrik Agesen og de andre ejere i deres iver efter at generobre fritiden at gøre sommerhuset så malingsfrit som overhovedet muligt.
”Nogle har ikke evnerne til vedligeholdelse, men jeg tror, at endnu flere ikke har tiden eller lysten. Jeg er ikke selv udpræget håndværkertype, så denne løsning med minimalt vedligeholdelse passer mig perfekt. Det har helt klart været udgifterne værd. Nu kan vi endelig holde fri, når vi faktisk har fri! Weekenderne var egentlig tiltænkt gåture på stranden og timer i sofaen, men tiden blev ofte overtaget af malerarbejde. Vi var altid bagud med vedligeholdelsen, for der var altid et eller andet, som skulle males – igen” siger sommerhusejer Henrik Agesen.
 

Projektet i korte træk

  • Sted: Lønstrup, Hjørring
  • Type: Sommerhus ved Lønstrup Strand
  • Produkt: Hardie® Plank facadebrædder i farven sort
  • Opført: 2013
  • Bygherre: H. Agesen
  • Udførende: Lokalt Tømrerfirma
 
×

Bestil din personlige farveprøve i dag

Udforsk den nye Hardie® VL Planks stilrene design og eksklusive V-samling, der gør montagen nemmere. Se farverne med dine egne øjne og mærk materialet i dine hænder.
Bestil farveprøve her!
×